Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi Seminerlerinin dördüncüsü  03-09 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi Seminerlerinin dördüncüsü 03-09 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacaktır.

03.09.2018 470

UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü arasında işbirliği ve Erciyes Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülen “Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi”  seminerlerinin sonuncusu  (dördüncüsü) 03-09 Eylül 2018 tarihlerinde Erzurum Aziziye Erzurum Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Ve Akşam Sanat Okulumuzda yapılacaktır. 03 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 08.00 gerçekleşen seminer açılış programına ülkemizin dört bir tarafından 247 öğretmen ve 19 akademisyen katıldı.

Açılış konuşmalarında Eğitim Yöneticisi İlker DAMLAR salonunda hazır bulunan katılımcılara Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülleri hakkında Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Sedat GÜMÜŞ ise eğitimin içeriği hakkında bilgiler verdiler.

Seminerlerde;  başta dezavantajlı çocuklar (özel eğitime muhtaç çocuklar, geçici koruma altındaki mülteci çocuklar, şiddete maruz kalmış çocuklar, vb.) olmak üzere tüm çocuklara hizmet sunan eğitim personeli kapasitesini güçlendirmeyi ve her çocuğun kaliteli kapsayıcı bir eğitime erişmesini amaçlayan “Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi” programının çalışmaları yürütülmektedir.

Çalışma kapsamında, kapsayıcı eğitime yönelik mesleki gelişim eğitimi programı geliştirilerek öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda, çeşitli başlıklar altında modüller (Kapsayıcı Eğitime Giriş, Kapsayıcı Öğretim ve Değerlendirme, Kapsayıcı Öğrenme Ortamları (Fiziki ve Psiko-Sosyal ), Okul- Aile Ve Toplum İşbirliği, Engeli Olan Çocuklarla Çalışmak, Türkçenin İkinci Dil Olarak Öğretilmesi, Şiddete Maruz Kalmış Çocuklarla Çalışmak, Geçici Koruma Altındaki Çocuklarla Çalışmak, Göç Ve Terörden Etkilenmiş Çocuklarla Çalışmak, Doğal Afetten Etkilenmiş Çocuklarla Çalışmak) oluşturulmuştur.

“Kapsayıcı Eğitim Öğretmen Eğitimi Modülü Geliştirilmesi”  semineri 09 Eylül 2018 Pazar gününe kadar devam edecektir.

03-09-201803-09-201803-09-201803-09-2018